english

Designprijs Rotterdam toont visie en ontwerp in de actuele Nederlandse vormgeving.

Van 26 mei tot en met 19 augustus 2007waren in Museum Boijmans Van Beuningen de belangrijkste visies van het actuele Nederlands ontwerp te zien. Uit meer dan 200 inzendingen van diverse ontwerpers, bureaus, opdrachtgevers en bemiddelaars waren veertien genomineerden geselecteerd. De winnaar van de Designprijs Rotterdam 2007 is tijdens de tentoonstelling door een internationale jury bestaande uit Fernando Brizio (designer, Portugal), Didier Krzentowski (directeur Galerie Kreo, Parijs) en Gareth Williams (curator V&A Museum, Londen) gekozen. De winnaar van de Designprijs Rotterdam 2007 is: Thonik!

Naast de geldprijs zijn er ook een aantal opdrachtprijzen uitgereikt. Het bestuur van de Stichting Designprijs Rotterdam heeft een portefeuille van opdrachten uit het Rotterdamse bedrijfsleven bijeen weten te brengen. Woningcorporatie Com·wonen, de Kamer van Koophandel Rotterdam en de Economic Development Board Rotterdam geven elk aan één van de genomineerden een ontwerpopdracht. De winnaar van de 'Kamer Van Koophandel Opdracht' is: Petra Blaisse / Inside Outside. De winnaar van de 'Com·wonen Opdracht' is: KapteinRoodnat. De winnaar van de 'EDBR prijs voor opdrachtgeverschap' is: Marije Vogelzang.

download persbericht (pdf file)

De inschrijving voor de volgende editie start eind 2008. Informatie hierover zal via de website worden verstrekt.

De tentoonstelling is een project ondersteund door de Stadsredactie van Museum Boijmans Van Beuningen. Meer informatie: www.boijmans.nl

archief nominaties contact inschrijven info